Trubači Džipsi Trik

Orkestar Miloša i Peđe Stojilkovića

Kad na svadbi nastupaju trubači?

Dočekivanje gostiju kod mladoženjine kuće

Trubači se najčešće zovu prvo kod mladoženjine kuće, gde se okupljaju svatovi. Uz trubače domaćin dočekuje kumove, familiju i prijatelje kad se gosti okupe, pravi se malo slavlje uz zakusku za svatove.

Kumovi - familija uz bubnjara orkestra Džipsi Trik

Odlazak po mladu

Kad su se svatovi okupili, svadbena povorka ide po mladu, uz pratnju trubača. Tu, u zavisnosti od običaja i kraja u kom sviramo, kao i od dužine puta koji svatovi prilikom odlaska po mladu treba da pređu, trubači sviraju pesme i kola po želji domaćina, u pauzama ili ako se radi o kraćoj relaciji, orkestar prati svatove koji pešice odlaze po mladu uz muziku po želji domaćina, kumova, rodbine. Kad se stigne kod mladine kuće, trubači sviraju pesme dok se mlada izvodi, takođe prateći običaje kraja.

Odlazak na venčanje

Trubači nastupaju ispred opštine dok traje venčanje i to su obično pesme sa laganim ritmom da bi se ritam ubrzao nakon dolaska novog bračnog para sa venčanja. Nije redak slučaj i da svatovi tom prilikom se uhvate u kolo i zaigraju uz popularne pesme i narodna kola koje trubači Džipsi Trik sa zadovoljstvom sviraju.

Trubači dočekuju mladence na svadbenom slavlju

Venčanje se zatim, najčešće obavlja i u crkvi ili manastiru a naš orkestar sa svatovima čeka u dvorištu hrama ili ispred, u zavisnosti od okruženja.

Dolaskom orkestra Džipsi Trik na venčanje a potom i na svadbeni veselje, domaćin i slavljenici mogu da zatraže da nastupamo u bilo kod trenutku slavlja.

Nastup trubača na svadbenom veselju

Najčešće naš trubački orkestar nastupa kada se glavni orkestar koji ste angažovali odmara od sviranja.

Takođe, orkestar trubači može da nastupa i u trenucima kad primetite da slavlje polako posustaje, da se gosti manje vesele. Trubači tad sa nekoliko pesama i kola podignu atmosferu do usijanja i povuku se dok čekaju da vi date znak za ponovni nastup.

Trubači Crna Gora na svadbenom veselju

Trubači se po običaju obavezno pozivaju prilikom iznošenja torte pred goste. Po tradiciji, uz najbolju trubačku muziku, pesmu i kolo iznosi se torta pred goste. Naš orkestar će najboljom muzikom doprineti lepoti vašeg veselja.

Možete nas pozvati u svakom trenutku i biti sigurni da ćemo dolaskom ulepšati vaše slavlje.